2018. január 12., péntek

Januári szerelem


" Az élet a legritkább dolog a világon, mert a legtöbb ember csak létezik és kész."
Oscar Wilde

Bátran mondhatom, hogy a január a kedvenc hónapom. Szeretem a melankóliát. Ez a hónap a maga félhomályos fénytelenségével, puha takaróival, lágyízű tea hangulataival kedvez az álmodozásnak. Nagy szükségünk van erre, mert a mostani álmainkat valósítjuk meg majd, ha akarjuk az év további részeiben. Bátrabbak akár már most is belefoghatnak terveik megvalósításába.
Karácsonyra a gyerekeinktől egy új ágyat kaptunk kupon formában. Azaz, mi választhattunk egy ágyat, olyat ami nekünk tetszik. Ők pedig  egy adott összeggel hozzájárultak a vásárlás sikeréhez. A többi a mi dolgunk. Szerdán érkezik meg az ágyunk és ez elindította bennem a lakberendezési kedvet. Hamár lúd legyen kövér! Az ágyhoz illő szőnyeget  kerestem a neten és azt is megrendeltem.  Hálószobánk így végre elnyeri végső kuckosodós formáját. Diszpárna hegyekkel teszem még hívogatóbbá az egyre gyakrabban látogatott fészket. Sajnos a pihenés manapság nem luxus az életemben, hanem szükséglet. Ezt azonban mostanra kezdem elfogadni. Nagy szerencsém, hogy a hobbijaim mind jól illenek ebbe a szükségszerűségbe. Imádok filmet nézni, olvasni, írni, zenét hallgatni. Ugyebár ezeket mind megtehetem a kuckómban fekve, vagy ülve is. Mások számára nem szeretem dolog  januárban a hideg és a csapadék. Az ablakból nézve ezt  másként értékelem.
Ha hull a hó az is gyönyörű, ha eső eik az is szép. A szobában meleg vesz körül keleti kényelem garantálva.
Nyáron bezzeg nyafogok ha kell, ha nem. A meleget nem tudom szabályozni. Bebújik a bőröm alá és megfojt. Az asztmám miatt nem lehet légkondi.
A mozgásom beszűkülésével az elérhető programok is megfogyatkoztak. Bánkódhatnék ezen, de minek, hisz a mai világ annyira jó hozzám. A technika fejlődése elhozza a színházat, mozit egészen az ágyamig. Az emberek sokat jönnek hozzánk, az élet pezseg körülöttem Istennek hála. Ameddig még járni tudok és megállni a lábamon addig a friss fű , hó, eső és természet velem van csak pár lépést kell tenni értük.
Az illatok amiket annyira szeretek a természetben, kertünkből a kitárt ablakokon keresztül bejönnek és mindenütt jelen vannak. Az évszakok változásaiból nem maradok ki.
Ez mind semmi ahhoz az örömhöz képest, amit a páromtól kapok mostanában. Szerelmünk fejlődik , érik napról napra és olyan mint a jó bor. Az idő múlásával egyre értékesebb lesz. Így telik meg a januári sötétség melegséggel és fénnyel.
A forró tea izlelőbimbóimon keresztül életre kelt és további álmodozásra késztet. Kedvenc jázmin teám illata idevarázsolja szobánkba a még messzinek tűnő tavaszt.
Rajtunk áll, hogy minek látjuk a körülöttünk lévő világot. Az életem mindig ezen lehetőségek felkutatásáról szólt. Hogyan lehet a csúnyából szépet csinálni, a hidegből meleget, a szomorúból élhetőt. Sokszor gondolok arra, hogy nem véletlenül fogyatkozik meg életemben a mozgás jelentősége. Annyira rohantam mindig, hogy csak így lehetett rávenni a lassulásra.
Sikerült annyira belassulnni, hogy már állni is nehéz.

4 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Ahogy olvasni kezdtelek, lecsaptam a laptopot, s rohantam a konyhába, a kint felejtett menta és vörös teámért. Mire jó egy blogbejegyzés a napfény, s bizakodás, hit ide hozatala mellett?! S még nagyon sok évig oszd ezt meg velünk!!!!

Györgyi írta...

Drága Barátném!
Hidd el nagyon igyekszem a határídőt minél távolabbra tolni!
Szeretem a menta teát, de hűsítő íze miatt inkább nyáron iszom és hidegen citromkarikával és jéggel. Ilyenkor a " nehezebb" zamatosabb ízű teákért vagyok oda. A fajsúlyos aromájú teák kifejezetten rabul ejtenek főleg a tiszta ízvilágú angol teákért vagyok oda.

Andrea írta...

Györgyi annyira szeretem az írásaidat, a szeretet, a melegség, a puhaság, az inteligencia, a finomság árad belölük. Nagyon jó egészséget kívánok, és nagyon hosszú ideig maradj a családoddal, és velünk az olvasóiddal is, szeretünk úgy ahogy vagy!))
https://www.youtube.com/watch?v=4qsF1j2zgAs

Györgyi írta...

Andrea!
Köszönöm a soraidat és a zenét.