2017. április 26., szerda

Eper és gyönyör


Ha a boldogságot gümölccsel kellene megjeleníteni az eper lenne  ez a szimbólum.
A színe maga a tűz, az íze afrozidiákum. Selymes , zamatos, mámorító. A látványa. Jaj hogy legyek udvarias? A szerelem maga. Érzéki, buja, ő maga a nőiesség.Lehet úgy is élni vele, hogy habzsolod, akkor a gyönyör ugyan extázist okoz, de hamar elmúlik. Ha lassan harapsz bele és a nyelveddel szétmajszolod a szádban ízlelőbimbóról ízlelőbimbóra terjed szét  és borítja el lelkedet a mámorító boldogság érzés. Kis zöld sapkájában a csörgősipkásokat idézi bennem és azonnal mosolyt csal az arcomra.
Mint étek úgy is az elképzelhetetlen gyönyörök forrása.
Reggel a teámba egy szem jégkockába fagyott mennyországot teszek, kicsi mézzel dúsítva.
Napközben tálkában illatozik és az illat mindenhova velem jön. Harsogja felém , hogy szeress! Így időről időre odamegyek hozzá és hogy érezze, mennyire szeretem magamhoz veszem.
Majd jön az ebéd és mint a gyerek újra örömömet lelem benne, mert a süteményem által a gyönyörűségem része. Délutáni szieszta sem telhet eper nélkül. Hideg görög joghurt eperrel és pici cukorral garantáltan szebbé teszi a lazítás pillanatát.
 Majd eljő az este és a gyertya fényében tüzes amazonná válik. Egy pohár pezsgővel karöltve a szerelem afrozidiákuma lesz.
Kívánhat ennél többet ember?

4 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Egészen megkívántattad velem.

Mamka írta...

Egy pohár pezsgővel? ki kell-ene próbálnom.:)

Györgyi írta...

Holdgyöngy!
Ha akarnám se tudnám letagadni, hogy az eper számomra az élet megtestesítője.
Imádom.

Györgyi írta...

Mamka!
Nem tudod mit veszítettél, ameddig ki nem próbálod.