2017. március 10., péntek

Újabb próbatétel

Miközben kint esik, fúj mi itt bent befejezzük a házat. Azaz a dolgozószoba ami egyben unokák szobája is lesz talán elkészül. Szegény Roberto  megint nekiveselkedik és megszakad. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs fiúnk. 
Sebaj, mert még győzzük. 
Holnap jönnek az unokák és női segédlettel kertészkedünk. Így legalább Apó dolgozhat nyugodtan a szobán. Gyermek nem maszatol , nem csapja meg az áram, nem festi át ő a szobát és magát. Helyette, felszántja a kertet Anyóval . Homok dünét épít, árkot ás, vizezik, locsol, mert az eső nem tette eleget:O)))) és ültet. Reméljük Manócskára nem kerül föld, homok, víz! Ugyanis Ábris mindent megmutat neki. Egy biztos megint jó mókának nézünk elébe.  Széllel szembe megyünk, mert úgy az igazi. Mások ilyenkor eldugják a gyerekeket, mi idehozzuk őket. Na nemá, hogy kimaradjanak egy ilyen jó mókából. Szerintem minden gyerek élettanilag kódolva van a rumli imádatára.
Talán Kedvessel örök gyerekek vagyunk, mert mi is imádjuk , ha az élet nem egyszerű.
Zozi bezzeg közölte, hogy neki ez sok, így ha lehet szívesen kihagyja ezt a mókát. Természetesen lehet. Szilveszter is távol marad. No komment. 
A szél pedig elfújja minden gondunkat, bánatunkat, mert ő egy igaz barát. 
MA EZT A ZENÉT HOZTAM. mEGNYUGVÁST AD A LÉLEKNEK.

7 megjegyzés:

Mamka írta...

Édes gyönyörűségek!!!!!!!

Márta írta...

Ma egész nap esik, nálam a kertészkedés elnapolva.
Vasárnap jönnek a kicsikéim, hagymát ők szoktak duggatni... kérdés, hogy lehet-e majd?

Holdgyöngy írta...

Ennek a Manócskának a lényére nagyon jól ráéreztél. Tudod, ha egy férfi nem igazán segítség csak maradjon távol. A közös munkálkodásról a népséggel: az én unokáim a nászomék unokái, oda lettek szoktatva, ott van gyerekszoba, stb. Viszont mikor itt voltak a nyáron a legkedvesebb játék a sarazás, fadarabba szögbeverés, a tégla lefaragása volt. No és koronaként oltásra vittük (s az egész falu is) a kutyát.

Györgyi írta...

Márta!
Hát a kertészkedésnek annyi. Még most is szakad az eső. Holnapra szétázik teljesen a föld. Így marad a közös főzés. Hercegem répát pucol majd, mert azzal nem tud kárt tenni magában. Annával pedig dumcsizunk egy nagyot. A mostani hírek szerint Robi mást csinál majd, mert egy barátunk felajánlotta neki, hogy kedden eljön segíteni. Így meglóghat az egyedül végzendő feladattól.
Mindenki jó kedve legalább így biztosított lesz.

Györgyi írta...

Holdgyöngy!
A mostani időjárás azt mutatja, hogy sarazásra lesz a legalkalmasabb az idő. Este pedig filmklubba hívtak minket. Jobb is hogy keddre marad a szoba, így nem alszunk bele a filmbe.
Csak egyetlen egyszer maradhatna meg az az elképzelés amit elterveztünk! :o)))
Annával előre vágyom már egy nagy dumcsi partira. Remélem az összejön!

Rozsa T. (alias flora) írta...

Kisebbik unokád mosolya teljesen lefegyverző! Nem csodálom, mennyire közel vagytok egymáshoz!

Sok erőt, kedvet a kertészkedéshez,az unokákhoz, és főleg már egy kis napsütést is! (ma megmetszettem végre a rózsafákat!)

Györgyi írta...

Rózsa Kedves!
Kisütött ma végre a napocska. Az unoka mosolya pedig valóban olyan, mint amilyet megálmodtam. Csodás boldogság Manó aki mindenkit a mennybe visz a mosolyával.