2017. március 18., szombat

Pihenőpályára téveZozitól kaptunk színház jegyet. A Bernhardi ügyre az Örkényben. Mácsai játsza a főszerepet. Imádom ahogy játszik. Zozókám tudta, hogy szeretném megnézni ezt a darabot. Ezért meglepett két jeggyel minket. Zsófa egyre többet kedveskedik és ez egyértelműen azt jelzi, hogy figyel ránk és sok örömet jelent a változása. 
Annától teljesen megszokott a ránk figyelés. Igyekeztem sokat dícsérni őt, mert sose lehet megszokottnak venni a segítséget. Ő valahogy mindig segít, amiben csak tud. Minden anya ilyen gyereket álmodik magának, mint amilyen Annaso. Most hogy különélünk kicsit nehezebb kiviteleznie a Mamit segítő szolgálatot, de még így is sokat tesz azért, hogy könnyítsen a mindennapi problémás dolgaimon. 
 Még a csend elérésében is rohanó vagyok. 
Az itthoni feladatokkal lassan haladunk. A kert nagyjából készen van. 1000 nm renbetétele  kissé nagy falat. A terasz díszítése elkészült és ennyi. A dolgozószoba festése nem haladt semmit. 
Valami egyre jobban nem stimmel velem. Egy hete megint alig tudok mozogni, sokat fekszem. Legalább van időm olvasni és filmeket nézni. Mindig erre vágytam, most meg  prüszkölök ellene. Torna órának  bőven elegendő a főzés és a kert ellátása. Orvosnál voltam, de minek? A kivizsgálásra időpontot májusra kaptam. Addig ...?
No de no para. Majd meggyógyulok, így egyszerűbb mindenkinek. :O)
Valaki  igazán megtaníthatna arra, hogy hogy lehet becsukni az agyamat, fülemet és az állandó kíváncsiságomat a világ dolgai iránt!
Szeretnék megint sokat színházba járni! Egy baj van ezzel. A lábaim nem helyeslik eme törekvésemet és nem engedelmeskednek nekem. Ép ezért kötelező programot írtam elő nekik. Naponta kétszer végig kell sétálni a kertet. Ez számomra akkora feladat most, mint Robinak gyalog elmenni a csillagokig. Bár ő még ezt is megtenné a kedvemért. Ugyanakkor látom, hogy egyre fáradtabb és ha lehet, most örülne, ha nem kérném ezt a sétát tőle. Így csendben maradok és nem kérem.  
A kertben felfedeztem, hogy a néni hagyott spenótot, petrezselymet és csicsókát. Sajnos nekem az utóbbi nem ízlik. Így boldog boldogtalan akkor mehet tőlünk haza, ha egy szatyor csicsókát magával visz. Sikeresnek bizonyult ez a projekt, már csak egy-két szatyor csicsóka maradt. Jövő héten elfogy végre.
Hát valahogy így telt el ez a hét. Anyám mondaná, hogy fiam ilyen az, amikor te csendesedsz. Közben jót mulatna, de magában aggódna. Ugyanis ez a 100%-ból csak húsz százalék. Ez pedig a magamfajtának a véget jelenti. Csak ez a fáradság érzet múlna már! 
8 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Olyan finom pogácsa készíthető csicsókából. Amúgy nyár végén virágdísznek sem utolsó, én a kerítés mellé ültetésében gondolkodom, a virágja miatt. Fáradtságodban osztozom veled, a tegnapi nap a hullák napja volt. Hidegfront? Rég voltam ilyen bitangul. Tudod, a baj az, hogy a szemem nagy, a tehetségem hozzá kicsi. Most a türelmet tanulom. Nehezen. Neked vannak lányaid, figyelnek rád. Nekem távol vannak a fiamék, a másik inkább önmagára figyel, de arra nagyon.

kovtama írta...

Csak jól gondold ki a helyét, mert ha egyszer elszaporodik szinte lehetetlenség kiírtani. Egy igazi túlélő! Zozinak sokkal jobban áll ez a hajszín, mint ami volt, annyira jól illik hozzá. Vigyázz magadra!

Márta írta...

Fáradtságilag én is nyerőre állok.
A héten ma van az első nap, amikor sikerült 5-ig aludnom.
Így meg is lestem a hajnalt, csodaszépségesengyönyörű!!!
Nézz be hozzám - már láthatod.
Kertem munkái kikezdik karom vállam... de nem vagyok hálátlan, majd alakul.

Györgyi írta...

Holdgyöngy!
A szem és a tehetség kérdése nálam is így van.
A lány kérdésben egyetértek veled. Mindig is lány gyerekeket szerettünk volna, így mélységesen hálás vagyok az életnek, hogy teljesítette ezt a vágyunkat.Igazából a nagy kéréseim mindegyik teljesítve van. A kicsik pedig napi szintűek, így nem gond, ha nincsenek kipipálva.
Sajnálom, hogy a fiadék messze vannak. A másik fiad pedig egyszer majdcsak rádöbben, hogy nem egyedül él a Földön. Nem könnyű kivárni, a felismerést.

Györgyi írta...

Kovtama!
A kigondolás feladat a nénié. Jól választott. A kerítés mellé ültette a csicsókát olyan helyre ahol nem gond, ha elszaporodik.
Zozó haja nekem is tetszik, de én a világos narancs színre szavazok. Nagyon jól áll neki még akkor is ha formabontó szín és forma. A személyisége úgy is ilyen.

Györgyi írta...

Márta!
Csodaszépek a hajnali képeid.
Benéztem és gyönyörködtem .

Katalin írta...

úgy szeretném, ha írnál a darabról
ismerem az alapsztoriját, (kritikáit is olvastam, sajnos megnézni nem sikerült)de az érdekel, te mint színházi ember, és mint a társadalmi problémákra érzékeny pszichológus, te mit mondasz róla
nem kell, ha nem akarsz, világért sem akarnám sötétebb hangulatra kényszeríteni a blogod,
csak olyan kíváncsi vagyok a szemedre

Györgyi írta...

Sajnos csak májusban tudom majd megírni a darabról a véleményemet, mert akkora szól a jegyünk. Már előre izgat , hogy mennyire kerülök a darab hatása alá. A problémára mindig szenzitív vagyok. Mácsai játéka pedig látatlanban tudom, hogy magával sodor majd. Ascher jó rendező, de gyakran másként látjuk a világot. Szóval izgalmas előadás lesz. Nagyon úgy tűnik, hogy a genetikámban lehet zsidó származás, de nem tudunk erről. Érthetetlen, hogy miért reagálok zsigerileg az őket ért fájdalmakra. Ráadásul gyakran keresem is azokat a helyzeteket, ahol őszintén beszélnek a kirekesztettségükről és a hatalom kérdéséről. Ellentmondás egyszerre kirekesztetnek és hatalmon lévőnek lenni. A darab problématikája pont ezt a kérdést boncolja.
Kíváncsi leszek, hogy Ascher Tamás mennyire megy bele a konfliktus elemzésébe.