2017. március 23., csütörtök

Nevetős reggeleink


A telefon elengedhetetlen kelléke az életünknek mai reggelünk főszereplője volt.
Mi lehet annál jobb, mint az ágyban egy jót csacsogni kedvenc barátosnéval, aki ép a világ megmentésén munkálkodik. Erő, napfény sugárzik szavaiból. Teljesen magával ragadt. Naná hogy sarkig kitártam  a beszélgetés után az ablakokat és teret engedtem a fénynek, egészen a szívemig. Zorka kutya is vígan nyargalászik a kertbe ki-be. Nem izgatja a behozott föld , hisz rengeteg dolga van. Eszmecserét folytat a környék ebeivel, no és ki nem hagyná, hogy a szomszéd kutyáját ismét felbosszantsa. Ami azért érdekes, mert minden szomszédunknak van kutyája, de őt csak a hátsó szomszédunk ebei hergelik. A többivel csendesen el van.
Ma a teát madárcsicsergős teraszunkon kortyoltam el. A kávé mostanában elmarad, mert iszonyatos hasgörcsöket okoz. A tea azonban minden igényemet kielégíti, sőt még élvezetet is ad a fogyasztása. Pár szem kekszet is ettem, mert fogalmam sincs, hogy mi az a kaja, ami nem bántja a hetek óta háborgó pocakomat! Na de ma a szépségé a főszerep, így irány a kert. Ja, hogy ezt rajtam kívül nincs az az ember, aki kertnek nevezné? Hát én annak hívom. Kicsit kopasz, kicsit kopott, de a miénk. Különben is ott van az a remek szó, hogy MÉG!
Az ősszel ültetett fák rügyeznek. A som akác, dió, magnólia mind megeredt. Az almafa is duzzasztja a bimbóit, ahogy a meggy és cseresznyefák is a tavaszi berobbanásra várnak. Gyönyörűen sikerült az aranyeső sövénysor. Csupa- csupa arany virág csillingel rajtuk. Hiába a sok ígéret, amit a növények jelenlétéből árad most még minden csak a lehetőséget mutatja.
Holnap vendégeket várunk. Így igyekszem bújni a kamrát, hűtőt és a receptjeimet, hogy  a legjobbat hozzam ki a lehetőségekből. Úgy szeretek főzni, hogy nem kész tervet dolgozok ki, hanem sok féle alapanyagot készítek elő, ami az adott pillanatban  egy komplett menüvé áll  majd össze.
Az egészben a készülődés és tervezgetés a legjobb. A többi ripsz- ropsz elkészül.
A tegnapi nap Palya Bea zenélésből visszamaradt bennem egy széles belső mosoly, ami a mai napomat is varázslatossá tette. Így ismét Palya Bea muzsikál nekünk.
Mert,   ....
Olyan....
Jóóóó..
:o)))4 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Nálunk reggel óta sarkig tárva minden ablak hívogatjuk be a meleget. Érdekes dolog ez a kert elnevezés. Van virágos, veteményes, gyümölcsös, nevezik konyhakertnek, stb. Nálunk a területtel jelöljük, hogy a kert melyik részéről is beszélünk. Az az aranyeső sor pazar lehet! Györgyi, tej, liszt, kávé amik gondot okozhatnak. Én is figyelgetem, próbálom kizárni melyik okoz nehézséget, de az a baj, ami ma árt, holnapután már nem, s fordítva is így van. Jó főzést a vendégeidnek!

Györgyi írta...

Holdgyöngy!
Az előző kertünk zsebkendőnyi volt. A mostani lepedőnyi azaz 1000 nm. Pesti viszonylatban túlk nagy.
A kávé az biztosan bajt csinál, de jelenleg már a kajára gondolás is fájdalmakat hoz elő.
Főzni nagyon szeretek és másoknak ezzel örömet okozni méginkább finom érzés. Csak arra nincs garancia, hogy holnap képes leszek- e egyáltalán még járni.

Márta írta...

Hölgyeim!

Ezer bocsánat, meg mindenek - mostanság az aranyvessző nyílik, ontva, sokszorozva a fényeket!
(Tudjátok jó pap is holtig...)

Katalin írta...

Márta nem ez a lényeg, bár tényleg MINDENKI keveri ezeket az aranyakat, bocsi kedves Györgyi:
http://sokszinuvidek.24.hu/kertunk-portank/2017/03/23/lehet-hogy-te-is-rosszul-tudod-nezd-meg-hogy-melyik-noveny-az-aranyeso/