2017. február 1., szerda

Tűz és víz


" Jótékony a tűz ereje, amíg az ember bír vele."
Schiller

Annának igazán kijutott a nem könnyű feladatból. Ő vizes jegy azaz hal. A gyerekei pedig tüzesek nem is kicsit. Ábris Kos és a Kecske évében született, míg Zénó nyilas és a majom évében született. A két zsivány már most próbálgatja, hogy mit bír az anyukájuk. Ábris folyton pörög, lobog ellenkezik és nagy lángon ég. Zénó simulékonyabbnak tűnik. Kedvességgel, mosollyal éri el, hogy az anyukája és mindenki azt és úgy tegye, ahogy ő szeretné. Sokkal rafináltabb mint a bátyja . Még csak most született, de már jól látszik az alaptermészetbeli különbségük.
Annának pedig nem lesz könnyű dolga féken tartani a bennük lobogó tüzet. Remélem van benne annyi víz, hogy féken tartsa őket. Azt már most látom, hogy kioltani nem tudja a bennük lévő heves lángot, igaz nem is ez a cél. Ábris folyton beteg , ami nem véletlen. Most próbál szembe menni először a vízzel és bizony nehezen viseli, hogy nem képes mindenben az akaratát érvényesíteni. Az állandó harc legyengíti és emiatt beteg ilyen gyakran. Anna pedig csendesen úszkál a maga tengerében és a belőle kinövő vulkánok tüzeit szépen lecsendesíti és termékeny földet varázsol belőlük. Remélem az unokáink az emberiség javát szolgálják majd a tüzükkel! Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a folyamatnak és vénségemre még mindig naponta van mit tanulnom tőlük.
Ez a bejegyzés most igazán nem fontos, csak az előző írásom élét szerettem volna kicsit tompítani vele. No meg ez is egy apró bizonyíték arra, hogy egy mássággal született ember életével mi minden szándéka lehet az Úrnak. Én éltem ahogy éltem, a legjobb tudásom szerint és adtam magamból a világnak magamból annyi jót amennyim csak van a leszármazottaim által pedig rengeteg szépséget és jót. Egyik oldalon törölte az élet a sérült gént a másik oldalon pedig tovább kísérletezik  azzal, hogy mennyi minden csoda és furcsaság jöhet még ki ebből a handicapből.


 Zoziba kódolva van a csoda. Rajta múlik, hogy életre kelti-e  ? Még nincs benne elegendő hit azt látom. A másság először furcsa, aztán meg lehet szokni és az élet előre haladtával csodává lehet tenni.  Mindenki maga dönti el hogy miként viszonyul hozzá. Ő azt út elején van még. Az idő lesz a legjobb társa ahhoz, hogy felfedezze magában az erőt. Ez most Star Wars-os lett. Na mindegy, Minden mese alapja az élet. Miért pont ez a mese ne ebből táplálkozna?

Nincsenek megjegyzések: