2017. január 9., hétfő

Restanciák


Ebben a jégben megdermedt világban megáll az élet. Kifejezetten hálás vagyok ezért, mert mi tagadás nekem még mindig nem sikerült lendületbe jönnöm. Pedig ideje lenne végre tovább tenni a dolgomat és dobozolni. Csak most nem be, hanem ki. Mégis valamiért azt érzem, hogy végre valahára ráér. Minden ráér. Nem kell rohanni.
Így van időm olvasgatni, zenét hallgatni és terveket készíteni a jövőre nézve. Azaz tavaszra. Addigra már világos lesz és a Nap ereje is napról napra egyre jobban betölti majd az életet. Tegnap azon örömködtem, hogy négy óra is elmúlt és még világos volt. A fény hiányzik mindenhonnan. Lélekből, testből, világból. Pedig  ez a csodás fehér tisztaság ami most betölti az életünket igazán költői szépségeket tár elénk. Ilyen a jégvirágok csipkéje, a hópamacsok, bokrokon díszelgő vattabunda, a tovasuhanó autókról aláhulló hópermet. Micsoda költészetet hoz a napjainkba, ahogy a napfény megcsillan rajtuk. Közben az ujjunk körbetekeredik a meleg teásbögrén és az orrlikunk is kitágul ahogyan a finom tea páragőzt magunkba szippantjuk. Remek az idő arra, hogy jobbnál jobb zenékkel kényeztethetjük a dobhártyánkat és az agyunkat.Még mondja valaki hogy a január depresszív  hónap. :o)
Az is lehet, hogy csak nekem ennyire szép.
Lassan ha így folytatom az örömködést meglincselnek a fagyoskodók. Na erről jut eszembe. Remek kezdeményezés van most itt Pesten. A város különböző pontjain kabátokat meleg ruhákat lehet ott hagyni és el is lehet venni azoknak akik fáznak. Egyre több vendéglő ad ingyen meleg levest a rászorulóknak vagy egy bögre forró teát és zsíroskenyeret. Ez is itt történik. Végre valami jóról is mesélhetünk .
"Krízishelyzet van! Nem kicsit, nagyon. Pénteken és szombaton (egyelőre két napra ígérik) brutális lehűlés jön, ezért kérünk mindenkit, hogy mozgósítsa a tartalékokat! 
UPDATE! AZ AKCIÓT KEDD ESTIG NYOMJUK! A bringák mellett mi is krízis autóba ülünk és igyekszünk a lehető legtöbb helyre meleg teát, takarókat és meleg ruhát eljuttatni.”
A felhívására megmozdult a város, és özönlenek a felajánlások, és a segíteni akaró emberek. 

Sőt ez a mozgalom országosan is kezd elterjedni.11 megjegyzés:

aliz írta...

igen , épp akartam irni, h nem csak Pesten... (nálunk is!)

kovtama írta...

Igen, ez jó. Hogy nem halt ki belőlünk egymás segítése. De miért csak mi tesszük ezt? A kormányunk szerint nem kell megnyitni a templomokat és épületeket a hajléktalanoknak, mert a civil szervezetek segítenek. Azok a civil szervezetek, akiket kiakarnak csinálni. Gratulálok. És nem politizálok, azért sem. :/

kovtama írta...

Ja és még annyit. Pécsen is van ez az adj egy kabátot és vigyél egy kabátot akció. Hol máshol, az egyik templom bejáratánál. Nos az ott dolgozó pap elvitette, mert RONDA és bántja az ember szemét. No comment!

Györgyi írta...

alíz!
Tudom, hogy több vidéki városban is segítenek az emberek. Csak az ottani helyzetet nem ismerem, így nem írhatok róla.

Györgyi írta...

Tami!
Nehéz nem beszélni a politikáról, de nem szabad, mert ha tovább megosztjuk az országot, akkor ezek örökre a nyakunkon maradnak. Az ő fegyverük a megosztás. Nem vagyok hajlandó vitázni senkivel, mert az a céljuk, hogy éket verjenek az emberek közé.

Rozsa T. (alias flora) írta...

Igen, a civil szervezetek sokat tesznek midenütt! Igy a politikusok, kihasználva az emberek természetes segíteni akarását, lassanként rájuk ruháznak mindent...

Györgyi írta...

Rózsa!
Bölcs vagy, mint mindig.

Aloha írta...

Sziasztok!
Már nagyon sok helyen van az országban SZABADFOGASOK!
Itt a térkép linkje: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?hl=hu&authuser=0&mid=1Pscxi9qKSQKw9-nvRuvq4DaR4Oc&ll=47.19362240330536%2C20.083154649999983&z=7

További szép napot Mindenkinek!☺

Márta írta...

"Ezek" helyett....
No politika.

Itt is kabátok, sapkák kerülnek fázósoknak.
Hétvégén három meleg sapkát készítettem... valahol iskolás lányok fején virulnak már.

Györgyi írta...

Márta!
Köszönet érte minden fázó ember nevében.

Márta írta...

Így néztünk ki hétfőn, ma még ígyebbül...
https://www.youtube.com/watch?v=OvieAeRejxk