2017. január 8., vasárnap

Barátkoztunk

Andi és az ő Olija.

Egyszer régen még a freeblog idejében találtam egy blogot minek Barátkozzunk volt a címe. Felkeltette az érdeklődésemet ez a nyitottság , kedves invitálás. Manír nélküli  egyenes beszéd a magányosságról. Egy asszony aki nem akart szánalmat, csak egyszerűen szeretni  és szeretve lenni. Fantasztikusan egyenes volt. Odanyújtotta a szívét és csak annyit kérdezett , hogy kérjük- e? Nem kért cserébe semmit. Imádott főzni, új dolgokkal ismerkedni, és adni. Mindent mire a másik embernek szüksége van. Önzetlen ember volt.
 Aztán megtörtént a csoda. Megszületett az unokája és öröme soha nem látott magaslatokba ért fel. Végre meg volt a cél, amiért érdemes élni! Imádott fia és az ő boldogsága tartotta benne a lelket hosszú és gyötrelmes betegsége idején. Túl későn jött a boldogság. Már nem tudta őt megmenteni. Mégis soha senkit nem láttam ilyen őszintén küzdeni. Nem adta fel soha. Ha valamit igazán jó lenne megtanulni tőle az az életszeretete.
Egyszer elmentünk a születésnapunkon közös vacsira egy japán étterembe. Na azt látni kellett volna! 
Forgó rendszerben érkeztek az ínyenc falatkák. Minden pillanatban más és más . Andi szinte lubickolt az örömben. Imádta az új dolgokat. Bármit hajlandó volt kipróbálni, megismerni. Ha egy szóval kéne őt jellemezni: Nyitottság. 
Remélem hogy odaát sok barátra lel majd és szívesen fogadják ! A mi világunk kevesebb lett a távozásával a mennyország ismét gyarapodott egy remek emberrel.
Köszönöm neki, hogy barátkoztunk.

7 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Irigyelni és csodálni tudom az ilyen embereket.

Rozsa T. (alias flora) írta...

Emléke megmarad, amig élnek, akik ismerték...

aliz írta...

aggódtam érte... nagyon sajnálom

Katici írta...

Nagyon sajnálom :( Mindig megrendítő ilyet olvasni, akkor is, ha nem ismertem.
Béke legyen vele!

Márta írta...

Példa lehet!

Zoltán Kocsis írta...

Szia Györgyi!
Köszönöm a kedves szavaidat és emlékeid, nem lehetett volna ennél szebben megfogalmazni!
Köszönöm,
Puszi:
Zoli

Györgyi írta...

Zoli!
Hálás vagyok, hogy ismerhettem.
Ölellek szeretettel.