2016. március 24., csütörtök

Távolodás


Egymás kezét fogva új utakat, lehetőségeket keresünk most Robival.  Még fogalmam sincs merre visz majd az élet sodrása, de bekerültünk az áramlatba és most keressük sok szempontból a helyünket a világban, országban, otthonban és a családban.
Emiatt most a blog háttérbe került. No meg kicsit bele is untam.
Nem búcsúzom, mert nem megyek sehova, de fogalmam sincs, hogy a magam választotta csendem meddig tart.
A facebook jelenlétet biztosít azoknak akik kíváncsiak ránk. Így nem tűnök el a szemetek elől.
Mindenkinek kellemes ünnepeket és jó blogolást kívánok!

2016. március 8., kedd

50 felett a Nő



Reggel arra ébredtem, hogy Ábris áll az ágyam mellett és nagyon nagyon mosolyog. Anyukája titokzatosan várakozott arra, hogy a Mami igazán felébredjen. Majd mikor megtörtént kaptam egy tekercset Ábris talpacskáinak lenyomatával. A két talpacska szívalakot formált.
A drága pici fiú egész nap mosolygott, udvarolt, puszit adott. Igazi úr volt. Gyönyörűnek fiatalnak Nőnek láttam magam a ragyogó szemecskéiben. Délután az Apukájától kaptam egy csokor tulipánt. Na ettől végkép elolvadtam.
Estére pedig újabb mosolyországba kirándultunk Ábris mókázása miatt. Hát ilyen amikor egy nagymamából az unokája fiatal kisasszonyt farag.
Szép kis nap volt.
Életem első igazi Nőnapja.



2016. március 7., hétfő

Életöröm


,,Dolgozz, hiszen dolgozni kell, de ne engedd, hogy az életed csak munkából álljon! Legyen az életed játék, legyen az az életed középpontja... a munka pedig eszköz ehhez a játékhoz. Dolgozz egy irodában, dolgozz egy gyárban vagy egy boltban, de csakis azért, hogy legyen időd és lehetőséged játszani! Ne engedd, hogy az életed a munka rutinjává alacsonyodjon le - az élet célja egyedül a játék. A játék azt jelenti, hogy valamit önmagáért teszel.,,
Osho



Imádom a nevetést,


barátnővel csacsogást,




a locsapocsálós viháncolást,


a mezőn való lustálkodást,


ha sose hagy el a játékoskedved,

,,Legyen bár valaki fiatal, szép, gazdag, becsült, ha meg akarod ítélni, hogy vajon boldog-e, kérdeni fogod, hogy vajon vidám-e. Ha azonban valaki vidám, tökéletesen mindegy, hogy fiatal vagy öreg-e, ép-e vagy púpos, szegény-e vagy gazdag - bizonyos, hogy boldog.,,
Arthur Schopenhauer

az ajándék titkos örömét,

„Nincs tökéletes, probléma nélküli élet, a küzdésmentes jólétben elpuhulna a test,
és elbutulna az elme. (...) Nem azok az életélvezők, akiknek minden dologból a legjobb van,hanem azok, akik a legjobbat tudják kihozni abból, amijük van.”
(Bagdy Emőke)



a költözések humoros esetlenkedéseit,



Natimmal megélt ötyéinket,

a pocsolyába csobbanás huncut örömét.

Gyereknek maradni mindig minden körülményben. 
Ez lehetne az a vágy, ami egész életemben mozgat.
Nagyon jóóóóóó!




Oda vagyok Inge Löök illusztrációiért és a csodás játékos fotókért.

2016. március 4., péntek

Mark Twain: „A két legfontosabb nap az életedben, amikor megszületsz, és az, amikor rájövünk, mire születünk.”


Megszületni sosem könnyű. valószínűleg életünk egyik legnehezebb feladata ez. Sokaknak nem is sikerül élve megúszniuk. Talán még ennél is nehezebb dolog felismerni azt, hogy mi dolgunk e világban? Végtelenül szomorú, de kevesen jönnek arra rá, hogy miért, mire születtek? Akiknek sikerül rájönniük létezésük titkára boldogan élnek és még boldogabban halnak.
Én örömhozónak születtem.
Ha rám néz valaki akaratlanul is elmosolyodik. Ha másért nem azért, mert végre rájön arra, hogy ő milyen szerencsés, mert ezt megúszta. Ha megismer akkor azért mosolyog, mert annak örül, hogy milyen jó az Isten. Lám még "őt"  / azaz engem/ is boldoggá tett. Ha még közelebb kerül hozzám, akkor megpróbál velem örülni. A legszerencsésebb azonban azt kell mondanom, hogy én magam vagyok, mert megtanulhattam másokért élni és magamat adni ajándékba annak, akinek szüksége van az erőmre, a mosolyomra az ölemre.
Ugyanis ez mind mind az én tulajdonom. Senki mástól nem függ csak is tőlem. Jöhet gazdasági válság, világ katasztrófa, ha élek akkor ezek a dolgok mindig ott vannak velem és bármikor ajándékozhatok belőle annyit amennyim csak van.
Szerencsés ember vagyok, mert nem csak megszülettem, de azt is tudom, hogy mi végre tettem ezt!
Kívánom mindenkinek, hogy ezzel a tudással élje le az életét!
Akkor nem élt hiába.
Gondolataim elindítója Katici aki a szeretettükrözésre született.
Hasonló tapasztalatokról mesél Dr Csernus Imre
Ez a nap sem múlt el nyomtalanul.
Egy ember itt járt gondbatyuján könnyített, majd tovább ment.
Milles Davis is zenélt az éjjeli félhomályos szobában a fejhallgatóban csak most, csak nekem.
Messzire röpített a dallami szárnyán. New Yorkban sétáltam  egyedül a hajnali kietlen utcákon és lassan elálmosodtam.
Megyek .
Ennek a napnak is végére értem.
Megint esik.
Lassan csorognak az esőcseppek, végig csúsznak az ereszen és halkan eltűnnek a süllyesztőben.



2016. március 3., csütörtök

Dömdödöm


Ez a mi Dömdödöm hónapunk. Amikor semmi mással nem foglalkozunk, mint egymás szeretgetésével.
Mozgalmas hónap van mögöttünk. Lányok szülinapja mindig fenekestől fordítja fel az életünket.
Nagyon szeretem a februárt, mert folyamatosan ünnepelhetünk. Majdnem minden napra jut valami örömködni való. Hol egy szülinap, vagy egy jó baráti beszélgetés. Ilyenkor szoktam elkezdeni a tavasz megtervezését is. Átnézem az újságokat  szép kerti dolgokat keresek bennük. Aztán a pénztárcától függően belevágunk az új projektekbe. Az idén sem volt ez másként. Falatnyi kertünk új virágokat, kerti kiegészítőket, polcot, párnákat kapott.  Virulnak a nárciszok, jácintok, A terasz is kicsit megújult. Kikerültek a kerti bútorok. A ládákba primulákat ültettem és  lehet, hogy korai volt, de felhoztuk a leandereket és az óriás golgotavirágot is. Legfeljebb, ha nagy fagyok jönnének, akkor gyorsan visszavisszük őket.
Lelkileg is nagytakarítok. Igyekszem a rossz hangulatú embereket elkerülni. Sajnos egyre többen vannak. Morgások, intrikák, kötekedő beszólások sok embernél kedvenc időtöltéssé váltak. Mindegy mit mond, csak az a lényeg, hogy fájjon! Szeretetlen emberek jellemzői ezek. Kerülöm manapság őket, gondolataikat, negatív  rombolásaikat. Végre kezdek beletörődni, hogy nem dolgom mindenkit szeretni és az ölemben tartani. De ennél beljebb nem megyek a rosszkedv szaporító gondolkodásban. Másra fókuszálok. Igyekszem tavasziasan, könnyeden tovább lendülni, a pesszimizmust minél messzebbre elkerülni. Nem mindig egyszerű így tennem.
Szóval ott tartottam, hogy voltak ünneplések, örömök, szépséges napok. Azonban a legeslegjobb napok február végén köszöntöttek ránk. Robi szabira jött és végre nem fojtottak meg minket a teendőink, hanem a saját ritmusunkban élhettünk. Na ez volt az igazi boldogság.
Teljesen feltöltődtem a jóval. Most hajrázok egyet a munkában, majd jöhet az újabb öröm, az utazás.
Ábris nagyot fejlődött. Már folyamatosan dumál. Kapaszkodva sétál és sose ér rá. Mostanában apás és Papás korszakát éli . Amint teheti a férfias mintákat szemrevételezi és örömében nagyokat kurjongatva rohan a pasik után. Kalapál, szerel, olvas. Pont úgy ahogy egy igazi férfi teszi.

Néhány emlékkép az elmúlt szép hónapból.


Az első hintázás


Komoly megbeszélés a játékokról.


                                                      A labda felfedezése jó móka.


Keresztmama ölében


Szülinaposok
Keresztlányunk, Zsófi és Anna
14,          26,       29.