2016. december 4., vasárnap

Rendhagyó advent

Adventkor ünnepi díszbe öltözik a ház. Szeretem a készülődés minden pillanatát. Apránként kerülnek helyükre a kincsek. Minden darabbal kicsit közelebb kerülünk a szeretet ünnepéhez. Most azonban nincs semmi. A ház darabokban . Ha szétnézek azt hihetném, hogy nem is lesz az idén karácsony. Mégis közelebbről vizsgálódva bizony látható jelei vannak a készülődésnek. Csak most nem a manók tündérek stilizált képviselői kerülnek a helyükre. Most igazi manók és tündérek szorgoskodnak az ünnep csodáinak megéléséhez. Szorgos kezük sertepertél , munkájuk nyomán tisztaságillat költözik be. A fényeket már nem nyeli el a szürke porhomály, hanem csillog-villog minden. Ma a remény gyertyáját gyújtjuk meg. Múlt héten a Hit gyertyájának fénye világította be szívünket. Kellett a fénye, az ereje, hogy ne csüggedjünk . Megtartott minket és segítette a munkánkat. Túléltük az elmúlt hetet és megéltük , hogy már reménykedhetünk . Még sose volt ennyire fontos a gyertyák fénye. Egyre közelebb visznek az öröm megéléséhez. Az idén az öröm igazi lesz. Egyszerű , tiszta és csodálatos. A fa alatt ajándék kisdedet ölelhetünk magunkhoz. Az ajándékok, amiket adunk egymásnak nem más lesz, mint a szeretet, a hála, tisztelet.
Mindig minden jó tanúság lehet . Az idei év megtanított hinni, remélni. Már azt is tudom, hogy ezentúl az öröm és a szeretet is több tartalommal bír majd a szívünkben. Ami a hálát illeti az is fényesen ragyog bennem. Szilveszter éjjelén fogjuk meggyújtani a hála gyertyáját, mely a mi szívünk fényességével fog világolni . Remélem egy életen át! Bőven van miért hálát adni.


4 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Ha az ember körülnéz más szemmel mennyi szépséget és örömet talál, ezt kell meglátni, ez a tudomány. Ennek nagy mestere vagy.

Györgyi írta...

Holdgyöngy!
Sajnos már én sem vagyok a régi.
Kihunyt a tűz belőlem.
Nagyon elfáradtam. még ezt befejezem és aztán annyi.
Utánam a vízözön.

Márta írta...

Hiszi a piszi!

Györgyi írta...

Márta!
Egyszer minden elmúlik. Most az én energia készletem fogyott ki.
Köszönöm,, hogy másként gondolod.