2016. november 12., szombat

Óvatosan


Csendesen és hidegen esik az eső. Sok helyen havazik. Itt azonban beosztja energiáit a tél. 
Még az esőnek is lehet örülni, ha tudjuk , hogy mi minden pezsgeti a vérünket attól, hogy esik. Mivel nyafogós és nyűgös minden körülöttünk, így hajlamosak lennénk olyan tevékenységeket keresni, ami elűzi a borút mellőlünk és belőlünk. Részemről nagyon jó foglalatosságnak tartanám, ha bevásárló körúton sétálnék és drapériák, szőnyegek puhaságába burkolózva tervezhetném az új otthonunkat. De nem ezt teszem, mert érzem, hogy még korai lenne. Bár igaz, ami igaz, nagyon nehezen állom meg, hogy ne legyek rossz kislány. A költségvetésünk az utolsó tartalékokat emészti fel. Ráadásul már az is,  hogy az időjárás egy csomó munkát tavaszra halasztat velünk.A ház teraszainak burkolása, a külső színezések és kőporozások tavaszra maradnak. Búsulok is emiatt. Szerettem volna ha most elkészülhet minden! Viszont elfáradtunk és az unokánk is hamarosan érkezik. Az energiánkra most a gyerekeknek lesz szüksége. Az építkezés  úgy döntött az élet, hogy még várhat. Minek tagadjam nagyon mehetnékem van a mai nap. Annyira jó lenne nem ilyen óvatosan élni, hanem meggondolatlanul rohangálni és álmokat vadászni!
Gyakorlatilag alig látom a Kedvest. Mindenki a maga lélekkunyhójában egyedül vacog.
Hiányzik a nevetése, ölelése és a folyamatos nyüzsgése. 
Fáradt, sokat fogyott, alig áll a lábán. Aggódom, hogy mire a végére jutunk az építkezésnek, már nem lesz kivel örülni a szépségeknek.
Most  magamban álmodozom és várom az estét, amikor végre itt lesz mellettem a párom. Ha kellően óvatos vagyok mindennel, nem pazarlom feleslegesen a külső és belső javainkat, akkor talán az energiánk  és a pénzünk is kitart az építkezés végéig. Tavaszra végre hazaérünk egymáshoz.
12 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Álmokat vadászni, de szépen írtad.Mikor költözhettek? Kicsit megnyugodtok, aztán tavasszal új erővel befejezitek. Sok-sok erőt mindkettőtöknek.

Rozsa T. (alias flora) írta...

Tudom jól, kedves Györgyi, milyen nehezére esik egy Nyilasnak, hogy engedjen a nyugalomra, óvatosságra intő gondolatoknak!
Viszont a tél beköszönte talán megkönnyíti a várakozást tavaszig! Türelmet kívánok nektek (bár ezt a szót nem bírja a Nyilas...)

Györgyi írta...

Holdgyöngy!
Elvileg két hét múlva költözünk. Gyakorlatilag a mesterektől függ. Elég alamuszi társaság , így ki tudja mikorra végeznek?

Györgyi írta...

Rózsa!
Kivételes időket élünk. A nyilas nem hogy bírja a türelmet, hanem sóvárog utána.

Holdgyöngy írta...

Én ronda türelmetlent Vízöntőt ismerek, akinek minden azonnal kell. Mostanában kezdi a türelmet gyakorolni. Kezdi, nem mindig megy neki.

Katalin írta...

olyan szépen írtad, olyan Györgyi-sen, nagyon szép..., mint a lélekkunyhód

békés hazaérkezést kívánok egymásoz, tartsatok ki:)♥

Györgyi írta...

Holdgyöngy!
Nálunk Zsófi vízöntő. Ő meglepően türelmes. Csak öntörvényű. Ami nem a türelmetlenségből fakad. :o)

Györgyi írta...

Katalin!
Igyekszünk. Milyen a pici Bence? Sajnos nem tudunk olvasni, így tájékozatlanok vagyunk. Pedig nagyon finom téma az új unoka.

Katalin írta...

Györgyi, Bencéről a fb-on lehet olvasni, ott tetszikelted is. máshol nem írok, így nem lehetsz tájékozatlan
(egyébként Rh összeférhetetlen volt anyájával, rettentő sárga, de már minden rendben, ma mentek haza, ennyi az össz, amit tudok, mert bárányhimlőskaranténba vagyok

Györgyi írta...

Az a lényeg, hogy végre haza mehettek. Az Rh összeférhetetlenség miatt sokat fog aludni. Így egy darabig nyugodt éjszakáik lesznek. Bogi remélem jobban van! Puszilom.

Katalin írta...

hú, ezt jólmegaszontad, te mindenben profi vagy?

Györgyi írta...

Nem. Csak mindkét lányunk Rh összeférhetetlen volt velem. Zsófi majdnem narancssárgán született.