2016. szeptember 20., kedd

Jó dolgok hajnalaSzépen fokozatosan körvonalazódnak leendő életünk dolgai. Az út kissé döcög és mi rendesen fáradunk, de legalább haladunk.
Jövő hét végén költözünk. A dobozok sokaságán látszik, hogy bizony nem tétlenkedünk. Lassan a mesterembereket is megtaláljuk, bár manapság nem könnyű jól és olcsón dolgozó szakembereket találni. Több kell a mutatványhoz, mint kitartás, szorgalom és szerencse. Isten segedelme is szükséges a sikerhez. Hát régóta érzem és legbelül tudom is, hogy szeret engem, még olyankor is amikor kicsit sokat pakol rám a földi lét terheiből.
Szóval lassan de biztosan haladunk a kitűzött cél felé.
Eleinte Zozinál fogunk lakni ameddig az építkezés tart. Majd talán novemberre ott leszünk ! Zénó unokánk érkezését már ott szeretném ünnepelni. Nagyon nagy a pici. Anna meg csak két kilót hízott vele.
Pont a választások idején költözünk. Így legalább van mire hivatkozni magamban. Pedig az lenne a helyes, ha kimondanám, hogy egyébként sem mennénk el szavazni. Nem tetszik a kérdés megfogalmazása. Azt tapasztalom, hogy az a kutya amelyik megharapja a kenyéradó gazdáját az hamis. Az uniós pénzeket elkérjük, elfogadjuk, sőt abból élünk, de magát az uniót köszönjük nem kérjük. Ez legalább akkora paradoxon, mint a népszavazás. A határon túli magyarság így is úgy is beviszi a győzelembe ezt a kérdést. Nem az ő bőrükről van szó, így nekik mindegy. Az állami támogatások persze ezáltal sokkal bőkezűbbek lesznek számukra, így nekik megéri.
Tökmindegynek tartom , hogy szavazunk- e vagy sem. Az egész egy színjáték nem több.
Szóval most jogosan mondhatom, hogy van fontosabb dolgunk, mint a szavazás. Mégis legbelül bánt a tehetetlenség a passzív düh.
Na ennyit a napi politikáról.
Szép csendesen magunkra haragítunk mindenkit itt Európában.
Valami jó gondolattal kéne zárni ezt a posztot. De most ebben a témában az nincs . Így egy igazi ölelést küldök mindenkinek, mert az bizony van bőven a kezeimben és a szívemben.

8 megjegyzés:

kovtama írta...

Egyetértek! És kitartást az új otthon kialakítására!

Holdgyöngy írta...

Csatlakozom. Én érettségi találkozót nevezek ürügynek, de csak ürügy.

Rozsa T. (alias flora) írta...

Örülök, hogy jó vágányon vannak a dolgaitok!
Kitartást és kellő energiát kívánok nektek!

Györgyi írta...

kovtama!
Igyekezni fogok , hogy legyen elég erő és kitartás. Néha azt érzem, hogy nagyon fogytán van mindkettő.

Györgyi írta...

Holdgyöngy!
Szomorú, hogy ott tartunk, hogy ürügyeket keresünk a véleményünk legalizálására. Ürügy van mindig. Abban meg csak reménykedem, hogy vélemény is lesz mindig.

Györgyi írta...

Rózsa!
Köszönjük a jó kívánságaidat.

Mamka írta...

Nem tudom de valahogy úgy emlékszem,hogy mostani években többször költöztetek. Jól rémlik? nem irigyellek, de van ebben jó is. Egy ismerősöm mondta,akik szintén elköltöztek,hogy most :újra fészket raknak.De most kisebbet.:)
Sok erőt és örömöt kívánok hozzá! A kisunoka várása pedig hab a tortán.

Györgyi írta...

Mamka!
Jól emlékszel. Két és fél éve költöztünk ide.
Mi is kisebb fészket rakunk most, mint eddig. A telek lesz hatalmas.