2016. május 8., vasárnap

Változások, átalakulások


Íme az első portré Babócáról. Már most imádom őt. Valamiért teljesen más érzés Babóca érkezésére várni. Olyan simogató, kedves és nyugalommal teli. Egyáltalán nem olyan mint amikor Ábrist vártuk. Az a világ bizsergetően új világ volt. Kicsit féltem is attól, hogy nem leszek jó Mami. Most bezzeg olyan, mintha már ismerném őt. Szinte érzem a zsigereimben azt hogy milyen lesz. Elképzelésem szerint szelídebb , kedvesebb lesz és nyugodtabb, mint a bátyja. Ábrisról nem éreztem ilyeneket. Valahogy az ő aurája sokkal markánsabb volt a kezdetektől fogva. Babóca csendesen megbújik anyukája pocakjában és igyekszik minél kevesebb nehézséget okozni neki. Olyan kis bársonyosan , simogatón van jelen.Tegnap meg volt az "első" esküvő a  polgári. Futószalagon követték egymást a párok a házasságkötő teremben ettől az egész esemény olyan volt, akár egy főpróba. Némi esetlenséggel, ügyetlenkedésekkel és hiányosságokkal fűszerezve. Például a pezsgőt a fiatalok elfelejtették elvinni, így traubival koccintottunk. Jobb is , mert utána még vezetnie kellett mindenkinek. Az étteremből az ifjú pár  késett egy órát. Tűkön ültünk és aggódtunk, hogy mi történt velük. Persze semmi baj nem volt. Csak a fotózás elhúzódott. Hát van még tanulni valónk  az igazi esküvőig.
Ízlelgetem a lányom új nevét.  Még szokatlan, ahogy az is , hogy mostantól a maga ura. Furcsa, hogy elvileg és gyakorlatilag már nem dolgunk róla gondoskodni. Csak egy papír- mondják. Mégis annyi minden átalakul tőle.
Hiányolom magamból a meghatottságot, a meghitt örömöt az önfeledt felszabadultságot.
Nem tetszem magamnak. A lelkem mélyén inkább szomorkás a mosoly, mint boldog.
Majd a következő esküvőn már rutinos leszek. Isten előtt az ember őszintén fejet hajt és közelebb kerül a meghatottsághoz.

4 megjegyzés:

Mamka írta...

Szívből gratulálok,csodás események ezek!!!!

Holdgyöngy írta...

Én is szívből gratulálok, s értem azt a szomorkás mosolyt.

Györgyi írta...

Köszönöm, hogy gondoltatok ránk.

Rozsa T. (alias flora) írta...

"Ez a dolgok rendje" - találták ki nemhiába az okosok. Azért adunk a gyerekeinknek szárnyakat...