2016. március 3., csütörtök

Dömdödöm


Ez a mi Dömdödöm hónapunk. Amikor semmi mással nem foglalkozunk, mint egymás szeretgetésével.
Mozgalmas hónap van mögöttünk. Lányok szülinapja mindig fenekestől fordítja fel az életünket.
Nagyon szeretem a februárt, mert folyamatosan ünnepelhetünk. Majdnem minden napra jut valami örömködni való. Hol egy szülinap, vagy egy jó baráti beszélgetés. Ilyenkor szoktam elkezdeni a tavasz megtervezését is. Átnézem az újságokat  szép kerti dolgokat keresek bennük. Aztán a pénztárcától függően belevágunk az új projektekbe. Az idén sem volt ez másként. Falatnyi kertünk új virágokat, kerti kiegészítőket, polcot, párnákat kapott.  Virulnak a nárciszok, jácintok, A terasz is kicsit megújult. Kikerültek a kerti bútorok. A ládákba primulákat ültettem és  lehet, hogy korai volt, de felhoztuk a leandereket és az óriás golgotavirágot is. Legfeljebb, ha nagy fagyok jönnének, akkor gyorsan visszavisszük őket.
Lelkileg is nagytakarítok. Igyekszem a rossz hangulatú embereket elkerülni. Sajnos egyre többen vannak. Morgások, intrikák, kötekedő beszólások sok embernél kedvenc időtöltéssé váltak. Mindegy mit mond, csak az a lényeg, hogy fájjon! Szeretetlen emberek jellemzői ezek. Kerülöm manapság őket, gondolataikat, negatív  rombolásaikat. Végre kezdek beletörődni, hogy nem dolgom mindenkit szeretni és az ölemben tartani. De ennél beljebb nem megyek a rosszkedv szaporító gondolkodásban. Másra fókuszálok. Igyekszem tavasziasan, könnyeden tovább lendülni, a pesszimizmust minél messzebbre elkerülni. Nem mindig egyszerű így tennem.
Szóval ott tartottam, hogy voltak ünneplések, örömök, szépséges napok. Azonban a legeslegjobb napok február végén köszöntöttek ránk. Robi szabira jött és végre nem fojtottak meg minket a teendőink, hanem a saját ritmusunkban élhettünk. Na ez volt az igazi boldogság.
Teljesen feltöltődtem a jóval. Most hajrázok egyet a munkában, majd jöhet az újabb öröm, az utazás.
Ábris nagyot fejlődött. Már folyamatosan dumál. Kapaszkodva sétál és sose ér rá. Mostanában apás és Papás korszakát éli . Amint teheti a férfias mintákat szemrevételezi és örömében nagyokat kurjongatva rohan a pasik után. Kalapál, szerel, olvas. Pont úgy ahogy egy igazi férfi teszi.

Néhány emlékkép az elmúlt szép hónapból.


Az első hintázás


Komoly megbeszélés a játékokról.


                                                      A labda felfedezése jó móka.


Keresztmama ölében


Szülinaposok
Keresztlányunk, Zsófi és Anna
14,          26,       29.


2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Utólagos gratuláció a születésnaposoknak! hiába, férfiember férfiember, akármilyen apróka is.

Györgyi írta...

Erre az örömködő bejegyzésre nem is lehet másként reagálni, mint úgy hogy ühüm. Ja persze.
Cuki a gyerek.
:o)
Köszönöm a láthatatlan mosolyt amit küldtél nekünk.