2015. február 19., csütörtök

Napfényfürdő

Mikor elindultunk a Valentin napi utó kirándulásra öregek, fáradtak és elgyötörtek voltunk. Most először szántuk rá magunkat egy kis wellnessezésre. Amúgy rém mulatságos amit egy víziszonyos és egy tömegiszonyos ember ilyen útra indul. Szinte kódolva van a kudarc. Aztán kiderül, hogy nem egészen így van, mert mégiscsak egy jól átgondolt szisztéma húzódik meg a háttérben. Ugyanis a cél nem az élményfürdőzés volt, hanem a kényeztetés. Abban bővelkedett is ez az út. Teljes ellátás , kényelmes gyönyörű szállás, igazi kirándulóhelyek, csodás társaság. Pont ennyi kellett a kikapcsolódáshoz. Isten ajándéka sem maradt el. Csodás időjárásban volt részünk, rengeteg napsütéssel. Találtunk havat, álmából ébredező erdőt, és amire a legjobban vágytam rengeteg hegyet, vizet és gyönyörű épületeket. Jártunk a Káli medencében Kékkút, Salföld, Hegyestű, Kővágóörs építészete valami csoda. Imádtam minden nádfedeles házat , terméskövekből épült csodát. Kapolcs és Taliándörögd szinte teljesen kihalt volt, hisz a nyári turista roham ilyenkor még téli álmot alszik.
Persze a főúri elegancia sem maradt el a kirándulásból, hisz Keszthelyen is voltunk és bejártuk a Festetics kastély gyönyörű termeit. Keszthelyen egyébként is szeretünk lenni. Sok barátunk él ott. Ha mindenkivel nem is volt időnk találkozni a legkedvesebbekkel azért igen.
Hévíz a kirándulásunk bázisa volt. Még télen is kincses ládikája  a Balatonnak ez a parányi település. Hangulatos házai roskadásig telt apró boltjai kedvesen csalogatják magukhoz a sétáló nézelődőket. A tó pedig télen is lenyűgöző látványt nyújt. Ebből is látszik, hogy jó választás volt ide mennünk, mert egy percünk sem maradt kihasználatlanul.Praktikusan minden pont olyan távolságra volt a szállásunktól, hogy két étkezés között egy kirándulásnyi időre adott lehetősséget. Évát sokat emlegettük. Vittünk ugyan fényképezőgépet, de a fotók meglehetősen gyengére sikeredtek. Emiatt voltam kénytelen szószátyáran elmesélni legalább néhány mozzanatot ebből a gazdag kirándulásból. A lényeget még nem is meséltem.Több fazekasműhelyben is jártunk , így naná, hogy vettem bögréket ajándékba. Ábris pedig kapott egy csigamesés törhetetlen kakaónak való bögrét. Csuda aranyos.
                                                         Találtunk egy mese házat
Képek a természet szépségeiből.


A tavaszi napsütésről, a szálláshelyünkről 


9 megjegyzés:

Éva írta...

De jó beszámoló, de jó képek! :-) Lehetne még többet?

Györgyi írta...

Szomorúan be kell vallanom, hogy ennyi kép van ami valamire is használható. Élmény persze bőven akad amiről még lehetne mesélni, de az elkövetkező napokban szinte mindennapra kad majd mesélni való. Hisz ünnep ünnep hátán lesz az elkövetkező időkben az életünkben. Ígérem igyekszem képekben és szavakban egyaránt beszámolni róluk.

Holdgyöngy írta...

Csodás helyeken jártatok, s a jó társaság sem utolsó.

Rozsa T. (alias flora) írta...

Nagy kedvet csináltál egy ilyen programhoz! S persze a napsütés is hozzájárul a hangulathoz, energiával tölt fel!

Györgyi írta...

Nagyon élveztük minden pillanatát.

Györgyi írta...

Nyáron, vagy ősszel sokkal érdekesebb ez a táj. Mindenkép érdemes ide kirándulni. Mi Hévízen laktunk. Innen indultunk neki a napi portyázásainknak.

Márta írta...

Szép a blog nyitó kép!
Elárulod ki készítette?

Örülök, hogy jót pihentetek!
A Káli medence nekem is egyik kedvencem!

Györgyi írta...

Valahol a neten találtam ezt a képet, de sajnos nem emlékszem arra, hogy hol. Rég hallottam felőled. Örülök, hogy írtál.

márti írta...

JÓ, hogy jó történik veled. Jó, hogy ilyeneket megmutatsz nekünk. nagyon jó volt itt időzni, olvasgatni.
Ölelés! :-))))