2015. január 2., péntek

Elkezdődött 2015.


Jó mottó 2015.-re


Mi mással indulhatott volna az első ébredés, mint egy jó feketével. Sötéten ahogy manapság a világ is él a Földnek eme féltekén. Az ablak előtt fázós emberek a nyakukat a kabátjukba rejtve lépdelnek szaporán. Hideg van. Azt mondták a régi bölcsek, hogy ilyenkor nem szaporodnak a bacik. Hát ez a bölcsesség ma már nem jó. A mai bacik mindig mindenkor szaporodnak. Ugrásra készen lesik áldozatul ejthető legyengült prédájukat. Nálunk Zozi bizonyult a leggyengébbnek. Így most lázasan bágyadtan fekszik. Friss narancs mellé gyümölcstea, és méz, némi anyai gondoskodás a kirendelt gyógymód. A bacik egyiket sem szeretik, így inkább távoznak a tett helyszínéről. Egy legyengült beteg országban nem csoda, ha a bacik jól élnek. Ebben az országban az élősködők maradnak jó egészségben és burjánzanak tovább.  Fogadalmakat sem kellett tenni éjfélkor, mert  úgy sem sikerül őket betartani.
Talán egy fogadalom mégis megfogalmazódott bennem,. Csakazértis megkeresem azokat a dolgokat amik pozitívabb gondolkozásra késztetnek! Nem lesz könnyű, de megcsinálom.
Ma például az a jó, hogy együtt van a család. Jó könyveket kaptunk karácsonyra így a finom meleg szobában igazán  kellemes foglalatosság lesz az olvasás. A Jézuska meghozta Fanni naplóját nekem, így én azt fogom olvasni .Anna a baba Suttogót. Apa James Elroy: Fehér jazz c könyvét. Szóval mindenki megtalálta a neki kedveset.
A fogyózást még nem kezdjük el, mert isteni töltött káposzta , töltött paprika vár ránk. Egyetlen feladat marad friss kenyeret kell beszerezni hozzá.
Így a friss levegőn sétálás  is biztosítva van.
Zenét is hallgatunk. Django Reinhard isteni muzsikája szól.
Mondhatni nem változott semmi. Minden megy a maga útján. Ez az év is elkezdődött valahogy úgy, ahogy ezelőtt a többi is. Talán kicsit többen fáznak, éheznek, mint eddig. Talán többen fagynak meg! Talán több ember marad egészségügyi ellátás nélkül! Talán a barátságoknak is egyre nehezebb megmaradniuk, mert vagy a politikai nézeteik választják szét, vagy a gazdasági leszakadás és különbözőség lesz egyre szembetűnőbb, de az elmagányosodás egyre jellemzőbb létforma ma itthon.
Ma megint pesszimista nemzet lett a magyar.
Elkezdődött ez az év reménykedjünk, hogy jobb és szerencsésebb lesz, mint az előző volt!

4 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Zozinak jobbulást kívánok. Néhány baci, fittyet hány a szokásra, s nagyon kapaszkodik új gazdájába. Remélem felétek hagyományos baci járt.-S igazad van, egyetlen szép, hogy megtaláljuk azt ami örömet ad nekünk. Én is igyekszem...

Györgyi írta...

Örülök neki.

Holdgyöngy írta...

Köszönet a zenéért, élvezettel hallgattam én is délután.

Éva írta...

Talán változik valami...
Zozinak minden jót!