2014. október 30., csütörtök

Testvérek


Ahányszor rájuk nézek annyiszor meglepődöm, hogy milyen tökéletesek, és mennyire különbözőek. Belül azonban mindketten a szeretetről szólnak. Ez az ő közös pontjuk. Ha ezer évig élnék akkor sem tudnék betelni a csodával amit az életembe hoztak. Elfogult vagyok . Igen. De ki legyen az ha nem az édesanyjuk?


Ahogy telnek az évek egyre jobban összekovácsolódnak. Öröm ezt látni, mert így sose maradnak magukra. A napokban tesós napokat tartottak és együtt utaztak Debrecenbe. No nem pulykakakasért, hanem egy verses délután előadásért. Jó látni, hogy az almák nem estek messze a fájuktól. Ha érdekli őket valami, akár a világ végéig mennek, hogy enyhítsék a tudásvágyukat.6 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Büszke lehetsz rájuk, s tudom, az is vagy, joggal.

pave írta...

Olyan jó ilyet látni/olvasni.... örülj neki nagyon! És biztass egy kicsit: a lányaim között 7 év van(18 ill. 11 éves), ami most még elég sok, csak a folyamatosa marakodást látom. De ha nagy gáz van, rögtön összezárnak- ez azért már jelent valamit a jövőre nézve, nem(?)

Mamka írta...

Olyan szépek!!!!!!
Én is ezt látom nagy -nagy örömmel a gyerekeimnél,hogy segítenek egymáson és összetartanak.Ha sok mindent el is rontottam a nevelésükben, ez az egy kárpótol.:)

Györgyi írta...

Tudod én is érzem, hogy túlzás ez a rajongó szeretet amit irántuk érzek. Talán jobb lett volna, ha természetesebbnek érzem azt, hogy ők vannak. Mégsem így történt. Már ezen változtatni nem is tudok, talán nem is akarom eléggé! Emiatt sajnos sok minden hibát is vétettem azzal, hogy elkényeztettem őket a túlontúli szeretetemmel.

Györgyi írta...

Pave!
Biztos vagyok benne, hogy a szeretettel nevelt gyerekeket a szeretet maga összetartja. Idővel maguktól is megértik ezt és a dackorszak elmúltával már nem lázadnak egymás ellen, hanem inkább örülnek annak, hogy számíthatnak a másikra. A kamaszkor kicsit kemény dió a lányoknál főleg azért, mert akarva akaratlan rivalizálnak egymással. Ezen is lehet segíteni azzal, ha kiemelitek a gyerekeitek előtt a másik pozitív tulajdonságait és az övékét is. Így megtanulják azt, hogy ha szövetségre lépnek miként lehetnek sikeresek.
Remélem segítenek ezek a gondolatok, de ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok akár privátban is. /boroka59@freemail.hu/

Györgyi írta...

Mamka Kedves!
Tökéletes nevelés nincs így kár emésztened magadat. Azonban aki szeretettel nevel az jól teszi a dolgát. Te biztosan így neveltél.
Ölellek.